Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Εμπαιγμός και υποκρισία στο δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη

Καταψήφισαν το αίτημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για κατάργηση των δημοτικών τελών στους ανέργους - Κοροϊδεύουν το λαό!

Σε θέατρο του παραλόγου εξελίχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 31/10. Η αφορμή δόθηκε με την κατάθεση πρότασης εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” για κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους συμπολίτες μας. Μια πρόταση που θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα ζωής σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που κυριολεκτικά πεινάει, που βρίσκεται στο δρόμο λόγω έλλειψης εργασίας, που έχει να αντιμετωπίσει τα νέα δυσβάσταχτα και βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Τρόϊκα και της ΕΕ. Την ίδια ώρα που η ανεργία έχει σκαρφαλώσει (επισήμως) στο 25% έχοντας συνεχώς αυξητικές τάσεις ο Δήμος θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα γενναίο βήμα αλληλεγγύης καταργώντας τα δημοτικά τέλη στους ανέργους και μειώνοντας τα δημοτικά τέλη στο υπόλοιπο των δημοτών. Δεν το έπραξε!

Αντιθέτως, τόσο ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης όσο και η δημοτική του παράταξη, συνεπικουρούμενοι από τους δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, απέφυγαν επιμελώς να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, καταφεύγοντας σε νομικίστικα τερτίπια και καταψηφίζοντας την πρόταση! Στην παρέμβαση του, ο δήμαρχος προέβαλε το επιχείρημα ότι ο νόμος...δεν προβλέπει κατάργηση δημοτικών τελών και πως ο ίδιος τήρησε την προεκλογική του δέσμευση για τη μη αύξηση των τελών (προφανώς οι άνεργοι και όσοι πλήττονται οφείλουν να ευχαριστήσουν το δήμαρχο για τη μεγαλοψυχία του). Ο νόμος που επικαλέστηκε ο δήμαρχος είναι του 2006, δύο δηλαδή χρόνια πριν το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και έξι χρόνια πριν την σημερινή βάρβαρη λιτότητα που ζούμε!
 
Στις αιτιάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ότι η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη δεν έχει ουδεμία πολιτική βούληση να δώσει λύση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ο δήμαρχος απάντησε με περισσή υποκρισία: επικαλέστηκε την “ανταποδοτικότητα” των δημοτικών τελών και ούτε λίγο, ούτε πολύ, δήλωσε ότι τυχόν άρνηση πληρωμής των δημ. τελών από ανέργους θα σημάνει και αδυναμία του Δήμου να παράσχει υπηρεσίες στους πολίτες! 

Τις ίδιες δικαιολογίες – προφάσεις εν αμαρτίαις – επικαλέστηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών “Δύναμη Ενότητας” (Καϊτετζίδης) και “Νέο πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη” (Νυφούδης) προκειμένου να αιτιολογήσουν την απόρριψη της πρότασης της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Επικαλέστηκαν μέχρι και την έλλειψη σχετικού ελεγκτικού μηχανισμού που θα καθορίζει ποιός δικαιούται απαλλαγή απ' τα δημοτικά τέλη και ποιός όχι. Λες και επρόκειτο να καταργήσουν τα δημοτικά τέλη όχι σε άνεργους συμπολίτες μας που μαστίζονται απ' την καπιταλιστική κρίση αλλά σε... μεγαλοβιομηχάνους! Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (Μιχ. Γεράνης) έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η κατάργηση των δημοτικών τελών για ανέργους και ευπαθείς ομάδες θα μπορούσε να οδηγήσει σε... κίνδυνο για τη δημόσια υγεία λόγω πιθανής έλλειψης κονδυλίων για χρηματοδότηση της καθαριότητας του Δήμου!!!

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” έθεσε το ζήτημα (κατάργηση δημοτικών τελών για ανέργους, μείωση δημ. τελών για σύνολο πληθυσμού) σε ψηφοφορία όπου έπεσαν οι δήθεν φιλολαϊκές μάσκες. Η πρόταση απορρίφθηκε τόσο από τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Καϊτεζίδη (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) όσο και από τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Νυφούδη (ΠΑΣΟΚ) ενώ ψηφίστηκε μόνο από 4 δημοτικούς συμβούλους (3 της Λαϊκής Συσπείρωσης και 1 από την παράταξη του κ. Αντωνούδη).

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν μέλη της “Λαϊκής Επιτροπής Πυλαίας-Χορτιάτη” με σκοπό την ενίσχυση του αιτήματος για κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους συμπολίτες μας. Η προφανής έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς της διοίκησης του Δήμου πρέπει να συναντήσει τη λαϊκή αγανάκτηση! Ο λαός της Πυλαίας, του Πανοράματος, του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου, του Φιλύρου οφείλει να διεκδικήσει τα δίκαια του απέναντι στην επιτηδευμένη αδιαφορία των δημοτικών αρχόντων! Να σταματήσει επιτέλους το θέατρο αυτών που επικαλούνται την υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εφαρμόσουν τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, της αποκοινωνικοποίησης των υπηρεσιών, του ξεπουλήματος της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, της επιβολής χαρατσιών και της φορολόγησης των πάντων!

Η Λαϊκή Επιτροπή Πυλαίας-Χορτιάτη προχωρά στην συλλογή υπογραφών με στόχο την κατάργηση των δημοτικών τελών για τους άνεργους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.